Добрый день! Ищу предков по перечисленным фамилиям, смотрю МК Георгиевской Гнездиловской церкви в НИАБ. Отдельный вопрос по фамилии Булач. Это девичья фамилия моей прабабушки Ефросиньи Васильевны Конон. Воспоминания семейные и жителей деревни Матеевцы (была там специально в сентябре 2018) говорят, что наши Булачи из Матеевцев. Однако люди с такой фамилией сейчас там не живут. На кладбище д. Отрубок надгробий с сохранившимися надписями Булач не нашла. Единственные найденные пока Булачи в метриках: Василий Романов Булач и жена его Наталья Лавринова и их несколько рожденных детей. 98%, что Василий Романов Булач мой прапрадед, в метрике за 1896 год он обозначен как запасный младщий писарь 101 Пермского пехотного полка из крестьян деревни Матеевцы. Но не ясно, где искать остальных Булачей. Буду благодарна за любые ориентиры - могли ли Булачи ходить в какую-то другую церковь из Матеевцев? Или, может, эта фамилия встречалась вам в других деревнях уезда?
Выкладваю на сайце РС за 1850 г.: 515-15-942. Рэвізскія казкі сялян па прозвишчу уладальника маёнтка ў Вілейскім павете за 1850 год – на літару "С". На мікрастужцы маёнтка “Бярозава” Свинтаржецких. Убачыце іх у тэме “ЛГА. Фонды і справы”. Там вёска Матеевцы і іншыя вёскі дзе жылі Вашы Конан. Пры разглядзе трэба разумець, што ўсе “однофамильцы” – гэта, зазвычай, будуць родзичы з рознай ступенню сваяцтва. Інфармацыя ў РС палегчыць Вам працу з МК. У мяне у свій час такой магчымасці не было. А вось Булач у Матееўцах я не заўважыў. Што гэта можа азначаць: 1. Былі запісаны пад іншым прозвішчам (Такія прэцэдэнты ёсць). 2. Пасяліліся пасля скасавання прыгоннага права. 3. Булач была ўзята замуж у Матееўцы з іншай вёскі. Фота з экрана, але чытаецца здавальняюча.
Дзякуй вялікі, буду разбірацца. На выходных прывяла ў парадак ўсё, што паспела выпісаць па Конанах з вёскі Селішча - усе, як зразумела, спалучаюцца ў адну сям'ю, у розных пакаленнях і частка, відаць, мае прамыя продкі. Наконт Булачаў: мая прабабуля Булач (з вёскі Мацеяўцаў) пайшла замуж за Конана з Селішчаў, але ў яе нейкі таямнічы лёс быў у дзяцінстве, буду шукаць. Яшчэ з прозвішчам Булач адзін раз фігуравала імя майго продка з пазначэннем вескі Азарцы Параф'янаўскай воласці. Тая самая згарэўшая вёска, як я разумею. Дзякуй за парады.
Нашла часть своих Булачей, уехавших в 1950-е годы из деревни Матеевцы в Карелию. Как и в какое время Булачи в Матеевцах оказались, так и не нашла пока.